AGENDA D'ACTIVITATS

11.00 a 01.00 (dissabte)

10.00 a 20.00 (diumenge)

Carrer Major

MERCAT DE LA BOSSA DE BOU

El carrer major de la vila es converteix  durant el cap de setmana del festival en un mercat de pagès amb productes artesanals. On alguns d'ells fan demostracions de la creació dels productes.

Dissabte 06/07

10.30 / 11.30

La Casa del Teatre Nu

Edats d'entre 1 i 3 anys

Cal entrada gratuïta, es recull al Punt d'Informació

BOSSA MENUDA

Un espectacle que fa reviure als més xics la llegenda de la Bossa de Bou amb la narració de Mònica Torra. Tot intentant recordar els punts claus de la història, unes caixes ens la descobriran a través dels sentits.

 

Dissabte 06/07 i Diumenge 07/07

Sessions de 30 minuts

La Bodega

a partir de 16

ESCAPE ROOM

El Panna és un dels bandolers més sanguinaris d’aquestes contrades. Després de cometre els crims més sòrdids i cruels, tothom tem la seva presència i en demana la seva captura. Els habitants de St Martí de Tous us han demanat que intercediu. Acabareu amb el Panna o bé canviareu el rumb de la història? Us convertireu en llegenda?

Dissabte 06/07

11.00

Espai Raona

apte per a tots els públics

EL CARRERÓ DE LES BRUIXES

Han fet fora a les Bruixes de tots els pobles de Catalunya i s’han instal·lat a EL CARRERÓ DE LES BRUIXES de Cervera. A cada casa n’hi viu més d’una i totes i cadascuna d’elles té una història per explicar-nos. Però per poder-hi viure has de ser bruixa professional! La Bruixa Estruga arriba amb la intenció de passar les proves per poder-s’hi quedar però té la mala sort d’arribar just al Gran dia! I per postres, a diferència de totes les altres, ella canta òpera. Com s’ho farà?

Dissabte 06/07 i Diumenge 07/07

12.00 / 17.00 / 23.30 / 00.30 (06/07)

11.30 / 16.00 ( 07/07)

Espai Safareig

DONES D'AIGUA (espectacle de dansa)

Les dones d'aigua són uns éssers que habiten en  zones aquoses. Protagonistes a Catalunya, sobretot als Pirineus és on es troben i allà on s'ha conservat i s'ha transmès més sobre la seva mitologia. Dins el FesLleCat les difonem a través de “La Dansa de les Dones d'Aigua”, al Safareig del poble ens acostem a totes elles, amb la Companyia Líquid Dansa  que posarà en moviment una nova llegenda.

Dissabte 06/07

13.00

Espai El Silu

Apte per a tots

ÉSSERS MÀGICS

Éssers Màgics és una de les darreres publicacions de Xavier Piñas, vine i descobreix alguns d'aquests personatges que han poblat llegendes del nostres país.

Dissate 06/07

13:30

Espai Cubus Games

adult

CONTARELLES DE ST. PERE

Caterina Valriu t’aproxima a les Contarelles de St Pere i de passada faràs un petit tast de delícies evangèliques... encara que siguin apòcrifes. Vols saber què tenen a veure les cireres i les ferradures? O els pans i les pedres? Saps per què sant Pere era calb? I per què les figueres fruiten dos cops a l’any? Per què les carabasseres són fràgils i les alzines robustes? T’has demanat alguna vegada si es pot treure algú del purgatori amb una cua de porro? O si els músics poden entrar al cel? I per què les dones han de passar els dolors del part? La resposta a totes aquestes preguntes, i moltes més, la tindràs si vens a escoltar les històries de quan el Bonjesús i sant Pere anaven pel món.

Dissabte 06/07

18.30 / 20.30

La Casa del Teatre Nu

Públic Adult

PECCATUM

Pornorondalles. Rondalles verdes, rondalles pecadores, rondalles brutes, fragments, retalls i bocins dels nostres contes més populars recollits per Mossèn Alcover i servits en clau d’humor polissó, subtil i tal vegada un poc grosser per Toni Gomila i Catalina Florit, que sense prejudicis ni preconceptes afloren i desfloren rondalles, folkloren i desfolkloren, cullen i despullen, fiquen i desmitifiquen, menteixen i desmenteixen, i sobretot juguen i es diverteixen amb tota casta de vicis, pecats, verdors i brutors presents en la cultura popular de transmissió oral.

Dissabte 06/07

de 18.00 a 21.00

Espai Cubus Games

Públic familiar

LABERINT

Molts camins però només una sortida. Un secret amagat en una torre central. El Laberint és un mar de parets de colors ple d'encreuaments que repten els participants més intrèpids amb enigmes sobre algunes de les llegendes d'aquests 10 anys. El gran format creix amb aquesta instal·lació de lliure participació on perdre's serà la millor de les aventures!

Dissabte 06/07

18.30 a 21.30

consulta localitzacions al mapa

apte per a tots els públics

RACONS DE LLEGENDA

Diferents punts de la població tenen el seu explicador de llegendes d’alguna regió de llengua catalana. Es tracta d’un recorregut itinerant on l’espectador escull l’ordre amb el qual visitar i escoltar i disposa d’un mapa els racons de llegenda.

 

1.RACÓ DE GIRONA

La Bruixa de la catedral (Girona) El pop gegant (Roses)

2.RACÓ DE BARCELONA

Fundació de Barcelona, El nom de Ripoll, La bruixa del riu (Castellar de N’Hug)

3.RACÓ DE TARRAGONA

Vara per tres, vara per quatre (Altafulla), Un tresor al pati (Valls), La comtessa (Tarragona)

4.RACÓ DE TOUS

Embolics de família, El carreter malparlat, La bossa de bou

5.RACÓ DE LLEIDA

La bruixa Mamaxó (Les Garrigues), L’escut de Cervera (Cervera), El burot i la Tupina (Vall de Castellbò)

6.RACÓ DELS PAÏSOS CATALANS

En Genarí (Alguer), Els fameliars (Eivissa), Fundació de Perpignan (Perpinyà)6.

1/3

Please reload

* Els espectacles etiquetats com a "altaveu popular" són aquells en què els seus artistes no s'hi dediquen professionalment i que es representen arreu dels Països Catalans.

organitza:

amb el suport:

Suport al Festival de Llegendes de Catalunya
Suport al Festival de Llegendes de Catalunya
Suport al Festival de Llegendes de Catalunya

mitjans de comunicació:

Ràdio Igualada mitjà de comunicació oficial al Festival de Llegendes de Catalunya
CLUB SUPER 3 mitjà de comunicació oficial al Festival de Llegendes de Catalunya

Patrocini Apagada de Misteri

col·laboradors oficials 2019:

manutec.png
LogoRespira.jpg

col·laboració especial 2019:

CubusGames.png
EG logo.png
NouLogoIguana.png
raonaxweb.png
Claramunt
capderuc
logo-munich-special-edition-2.jpg

col·laboració 2019:

GrupCarles.png
proquip
Cal Fuster col·labora amb el Festival de Llegendes de Catalunya
60 anys Caprabo.jpg
AMIDA 4 - logo_PROGRAMA.jpg
Camins de Vent col·labora amb el Festival de Llegendes de Catalunya

Associació Cultural És Llegenda. G-65582215. 2019